Jussi Jaakonaho: MES-soitinpankin valikoima on valtava rikkaus

Soitinpankin valikoimasta Martinin siro ja pehmeäsointinen tenorikitara sekä AP Paasosen mandoliini kiinnostavat erityisesti Jaakonahoa.

Teksti: Ella Jaakkola, Kuva: Tero Ahonen, 05.06.2020

Jussijaakonaho Etusivu2

Inspiraatiota edullisesti MES-soitinpankista

MES-soitinpankin johtokunnan nykyinen puheenjohtaja Jussi Jaakonaho tunnetaan erinomaisena kitaristina sekä monipuolisena muusikkona ja tuottajana.

Jaakonaho on ollut mukana johtokunnassa MES-soitinpankin toiminnan alusta alkaen. Jaakonaho pitää soitinpankin toimintaa äärimmäisen tärkeänä ja käyttää myös itse näitä soittimia työssään musiikintekijänä. “Teen yhä enemmän scoremusiikkia tv-sarjoihin ja elokuviin. Siinä työssä MES-soitinpankin valikoima on valtava lisärikkaus. Soitinten varaaminen ja käyttäminen on todella vaivatonta, halpaa ja inspiroivaa,” kertoo Jaakonaho. 

Soitinpankin monipuolisesta valikoimasta löytyy aina jotain uutta tutkittavaa, ja soitinten luokse haluaa palata yhä uudelleen. Jaakonahoa puhuttelevat erityisesti Martinin tenorikitara ja AP Paasosen mandoliini.

Jokaisella soittimella on yksilöllinen historia

Soitinyksilöiden historiaa on mielenkiintoista tutkia ja spekuloida. Esimerkiksi Martinin tenorikitara on saavuttanut jo 90-vuoden kunnioitettavan iän. Kitara on ollut ennen MES-soitinpankkia muun muassa J. Karjalaisen omistuksessa. On jännittävää kuvitella, kuinka monen kitaristin käsissä kitara on elinkaarensa aikana ollut ja millaisissa hetkissä sitä on soitettu.

Soitinpankista löytyy niin klassikoita kuin kuriositeettejäkin. “Eniten hymyä huulille tuo 𝘌𝘺𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘛𝘪𝘨𝘦𝘳 -biisissä pumpsutteleva Fender Precision -basso,” hymyilee Jaakonaho. “Soitinpankin Rickenbacker Caprilla on myös merkittävä historia suomalaisen musiikin parissa Pave Maijasen ja Maija Vilkkumaan kautta.”

MES-soitinpankki päivittää valikoimaansa jatkuvasti. Jaakonahon mukaan seuraavat tarpeelliset hankinnat olisivat klassisia syntetisaattoreita ja rumpukoneita. “Vanhassa elektroniikassa tosin tulee ottaa huomioon instrumentin huollettavuus ja varaosien saannin mahdolliset haasteet,” pohtii Jaakonaho.