Taiteilijaresidenssit

Musiikin edistämissäätiö omistaa kaksi taiteilijaresidenssiä, joista toinen sijaitsee Lontoossa ja toinen Raaseporissa. MES ei hoida itse residenssien vuokrausta, vaan vuokraustoiminta on annettu muusikko- ja säveltäjäjärjestöjen hoidettavaksi.

Villa Vikan

Irrottaudu arjesta ja keskity luovaan työhön!

Hae residenssiä

Raaseporissa järven rannalla sijaitsevaa Villa Vikania vuokrataan työskentelykäyttöön Muusikkojen liiton, Suomen Säveltäjät ry:n, Teosto ry:n ja Elvis ry:n jäsenille. Vuokrattavana on myös kaksi hirsimökkiä, jotka sijaitsevat rannan tuntumassa. 

Villa Vikanissa majoittuu kahdeksan henkeä ja mökeissä neljä. Päärakennuksessa on flyygeli, sähköinen keyboard, äänityskaapelointi seinärasioineen, monitorointijärjestelmä sekä AV-laitteisto. Myös hirsihuviloissa on sähköinen työpiste koskettimistoineen ja monitoreineen.

Säveltäjä Martin Wegeliuksen 1897–1898 rakennuttama puuhuvila on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja rakennushistoriallisesti arvokas kohde. Villa Vikanin on lahjoittanut MESille Teosto, ja Gramex rahoitti huvilan vuonna 2014 valmistuneen kunnostustyön.

Residenssiä vuokrataan pääsääntöisesti viikoksi.

Tutustu tutkija Seija Lappalaisen kirjoittamaan historiikkiin Villa Vikanin kiehtovasta menneisyydestä.

Kuvat: Ulla Haukatsalo

Lontoo

Koe metropolin sykähdyttävä musiikkitarjonta!

Hae residenssiä

Suomen Muusikkojen Liitto ry vuokraa Länsi-Lontoon Fulhamissa sijaitsevaa residenssiä  jäsenilleen työskentelyä varten. Nelikerroksinen viihtyisä huoneisto on Gramexin lahjoittama, ja sen erikoisuus on pihasauna. Fulhamissa on runsaasti ravintoloita, kauppoja, puistoja ja hyvät palvelut.

Vuonna 2015 remontoidussa 150 neliön residenssissä on majoitustilaa yhdelletoista muusikolle perheineen. Alakerran olohuoneessa on flyygeli ja yläkerrassa sähköinen työpiste, jossa on käytössä koskettimisto, näyttö, mikseri ja kaiuttimet.  

Residenssiä vuokrataan pääsääntöisesti viikoksi.

Kuvat: Jaana Ainasoja