Karanteenikevät sai soittimet liikkumaan

Teksti Ella Jaakkola, Kuva Antti Kuivalainen, 13.05.2020

Soittimia

Soittimia pääsee selailemaan täältä

VUOKRAA SOITIN

Karanteenikevät sai soittimet liikkumaan

Koronaviruspandemian takia kevät on ollut erityisen haasteellinen muusikoille ja musiikintekijöille. Ammattilaisten tueksi MES-soitinpankki on pidentänyt soitinten laina-aikoja huomattavasti hintojen pysyessä yhtä huokeina kuin aina ennenkin. Nyt voi saada arvosoittimen vuokralle kokonaiseksi kuukaudeksi vain 50-80 eurolla.

Kysyntä soittimille onkin ollut runsasta viime kuukausina ja soitinpankin seuraajien määrä on kasvanut merkittävästi sosiaalisessa mediassa. MES-soitinpankin teettämän asiakaskyselyn mukaan jopa 88 prosenttia vastaajista haluaisi vuokrata soittimen käyttöönsä.

Soitinten laatu sekä kuuluisan soundin tallentaminen studiossa, ovat kyselyn mukaan vahvimmat vaikuttimet siihen, miksi vuokrata instrumentti soitinpankista. Myös inspiraation tavoittelu, tutuista tavoista poikkeaminen ja treenimotivaation maksimointi nousivat esille asiakaskyselyn vastauksissa.

Asiakaskuntaa kiinnostaa kyselyn mukaan yhtä lailla klassikkokitarat kuin harvinaisuudetkin. Myös syntetisaattoreille on paljon kysyntää. Soitinpankin kokoelmasta löytyy niin ikään virvelirumpuja, bassoja, kanteleita, banjo ja mandoliineja.

Innostus soitinvuokrausta kohtaan on siis suurta, mutta on paljon kiinnostuneita, jotka eivät ole vielä käyneet nappaamassa soitinta lainaan. Kyselyn mukaan 71 prosenttia vuokraamisesta kiinnostuneista, eivät ole vielä vuokranneet instrumenttia soitinpankista.