Teemu Viinikainen: "MES-soitinpankin soittimissa on taikaa!"

Teemu Viinikainen toimii asiantuntijana MES-soitinpankin johtokunnassa.

Teksti: Ella Jaakkola, Kuva: Ville Paul Paasimaa, 26.06.2020

Teemu 9 Kuva Ville Paul Paasimaa 1

MES-soitinpankki on muusikon etu

Niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin arvostettu jazzkitaristi Teemu Viinikainen istuu MES-soitinpankin johtokunnassa. Viinikainen toimii asiantuntijana soitinvalinnoissa sekä MES:n vastuuhenkilönä vuosittaisessa Tonefest-soitintapahtumassa.

“Haluaisin, että mahdollisimman moni muusikko tietää tällaisen palvelun olemassaolosta. Soitinten vuokraaminen on sekä halpa, että mutkaton prosessi,” kertoo Viinikainen. “Soittimet ovat aina hyvässä trimmissä noudettaessa.”

Soittimet ovat tehty soitettaviksi ja hyvissä käsissä ne kestävät aikaa. MES-soitinpankin instrumenttien huoltamista ja vuokrausta hoitaa arvostettu soitinliike Kitarapaja.

“Käyttäjäkunnan asiantunteva palveleminen on edelleen kaikista tärkein kriteeri soitinpankin toiminnassa ja tulevissa hankinnoissa” summaa Viinikainen.

Hieno soitin sykähdyttää aina uudelleen 

Soitinpankki on täynnä mielenkiintoisia arvosoittimia kiehtovin tarinoin. Kokoelmasta löytyy esimerkiksi David Grissomin vanha Martin D-28, joka on todennäköisesti soinut Dixie Chicksin levyillä.

Viinikaisen lempikitaraksi on muodostunut Gibson J-35 vuodelta 1938.

“Olin mukana tuottamassa Juho Pitkäsen debyyttilevyä ja lainasimme äänityksiin J-35:n," muistelee Viinikainen. “Kitaran soidessa hymy levisi kasvoilleni, se kuulosti niin hyvältä tarkkaamoon! Näissä soittimissa on taikaa!"

Viinikainen soittaa videolla kyseistä kitaraa.